Välkommen till projektsidan för Brf Hamnskär 1!

Brf Hamnskär 1 har tecknat avtal med Stockholms Stadsnät om bredband. Vi tackar för förtroendet och lovar att göra vårt bästa för att leverera bra och användbara tjänster som internet, tv och telefoni via bredbandet − och förstås god service.

När kommer bredbandet igång?

Driftsättningsdag då Stockholms Stadsnät börjar leverera internet hos dig och du kan börja surfa, är planerad till vecka 10 som börjar med 6 mars, 2023. När bredbandet är driftsatt har du bekväm tillgång till snabbt och driftsäkert internet med hastighet upp till 1000/1000 Mbit genom föreningens gruppavtal.

Vad händer nu?

Stockholms Stadsnäts underleverantör SiR Group kommer installera bredbandsnätet hos er.

Arbetet i fastigheten påbörjas under vecka 5-7, vecka 5 som börjar med 30 januari och installationerna i bostäderna sker enligt den preliminära tidsplanen under vecka 7-9, vecka 7 som börjar med 12 februari. Entreprenören kommer avisera dig installationsdatum med en lapp i brevlådan ca. en vecka innan det är dags för installationen i bostaden. Läs mer om hur installationen går till på medföljande blad. Läs mer i FAQ till höger om hur installationen går till.

Tjänstedelare XGX

I Installationen ingår det en tjänstedelare XGX till varje hushåll. Tjänstedelaren är en box som är nödvändig för att använda bredbandet till andra tjänster än enbart internet. Läs mer om tjänstedelarens uttag och funktioner samt hur du ansluter olika enheter till den i bredbandsguiden på blå sidor 5-6. OBS! Bredbandsguiden är en generell guide, På tjänstedelare XGX är LAN uttagen omvända så LAN 1-2 är för tv och LAN 3-4 är för Internet. Informationen i välkomstbrevet gäller, tex. för specifika saker föreningen avtalat fram.

Tekniker på plats

I samband med driftsättning så kommer från Stockholms Stadsnät vara på plats vid två separata tillfällen för att hjälpa till att tex. koppla in routern och se till så internet kommer igång i bostaden för de som behöver det. Kontakta din styrelse senast 20 februari om du vill ha hjälp av tekniker så kommer du skrivas upp på en lista som teknikern sedan går efter. Mer information om datum och tid kommer framöver.

Trådlös surf

För att surfa trådlöst, dvs. utan kabel mellan dator och tjänstedelare behövs en router. Föreningen har köpt in en router till varje hushåll av märket D-link modell R-15. Entreprenören kommer lämna en router i respektive bostad vid installationen. För mer information om routern kan du följa den här länken: https://shop.stockholmsstadsnat.se/product/r-15
Tänk på att trådlös surf aldrig når samma hastighet som att surfa med kabel!

Bredbandstelefoni

Till bredbandet går det att ansluta hemtelefonen. Ett Lilla Abonnemanget per hushåll ingår i föreningens avtal. Med Lilla Abonnemanget betalar du enbart för de samtal du ringer. För att ansluta telefonen till tjänstedelare XGX behöver du en telefonidosa s.k. SIP-box. Föreningen står för kostnaden av SIP-box till den medlem som vill ansluta tjänsten.

Läs mer på sida 10 i bredbandsguiden. Prislista för samtal hittar du på hemsidan www.stockholmsstadsnat.se under fliken kundtjänst/blanketter.

Bredbands-tv

Föreningen har tecknat Lilla abonnemanget från Allente, ett gruppabonnemang för tv via bredbandet, såkallad IP-tv. I Lilla abonnemanget ingår följande femton kanaler: Svt 1, Svt 2, Svt 24, Svt barn, 3an, 4an, femman, sexan, sjuan, åttan, nian, 10an 11an 12an och kunskapskanalen. Det går att lägga till kanaler då står resp. medlem själv för tillkommande kostnader. Utbud, kanalpaket och aktuella erbjudanden finns på www.allente.se.

 

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Ring oss på kundtjänst på tel. 08-5012 20 10. Öppet kl. 8-22 vardagar och kl. 10-18 helger och helgdagar.
Det går även bra att skicka e-post till: kundtjanst@stosn.se.

Vi hoppas att du kommer trivas som kund hos oss!