Colocation

Placera din servermiljö i vår trygga datorhall! Vi förvaltar och säkrar driftsmiljön för dina servrar och annan kritisk hårdvara och ser till att du alltid får bästa prestanda med högsta driftsäkerhet, hög säkerhetsnivå och möjlighet till teknisk support – till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Varför Colocation?

Att placera dina IT-resurser hos oss innebär bekväm trygghet, låga kostnader och hög säkerhetsnivå – och att du helt kan fokusera på att utveckla dina affärer. Tänk avbrottsfri drift – placera en kopia av din affärskritiska miljö i vår moderna datorhall!

Hallen erbjuder tillförlitlighet, driftsäkerhet och internetuppkoppling med mycket stor kapacitet och korta svarstider. Din utrustning placeras i en högpresterande infrastruktur med nya, säkra och låsta kabinett, ytor upp till flera kvadratmeter och skalbara kommunikationslösningar med 0,1 till 10 Gbit/s uppkoppling mot internet.

Colocation är också ett utmärkt alternativ för dig behöver expandera eller underhålla IT-driften på ett kostnadseffektivt sätt.

Internetuppkoppling till din egen servermiljö

Vi levererar en äkta fiberlänk, utan onödiga mellanhänder. Vi erbjuder också snabb leverans, professionell service och ett mycket konkurrenskraftigt pris. Du kommer snabbt notera både högre hastighet och minskade kostnader.

En anslutning med vår länk innebär

  • snabb, driftsäker Internetanslutning via fiber
  • tillgång till kvalificerad teknisk support med generösa öppettider
  • kort leveranstid och låga priser.
  • pålitlig driftsäkerhet dygnet runt
  • punkt-till-punkt-förbindelser (VLAN, svartfiber) eller colocation med fiberanslutning mellan datorhall och företaget.
  • alltid inklusive support. Alltid konkurrenskraftigt pris.

Vi samarbetar med STOKAB och Skanova som utför de flesta grävarbeten i Storstockholm. Våra kunder väljer vanligen 100/100 Mbit Internetanslutning på UTP Ethernet, men vi levererar förstås också 1000/1000 Mbps och anslutningar över 1 Gbps.

Vi säljer även våglängder och svartfiber till företag och andra ISP. Om du till exempel behöver ett 100/100 QinQ VLAN mellan två, alternativt flera, adresser i Stockholm ordnar vi det. 1000/1000 är heller inget problem.

Använd intresseanmälan eller ring! Telefon 08-505 333 00.

Hallen

GRUVAN är vår moderna datorhall belägen strax norr om Kista mitt i Stockholms ”Silicon Valley”. Du kan hyra eget låsbart skåp (minimum 10U/kvartsrack) och har också möjlighet att förfoga över en separat inburad golvyta.  Du kan avtala om access 24/7 och/eller tillgång till driftstekniker under ordinarie arbetstid.

Här finns allt du kan önska och begära av en effektiv, avbrottsfri driftsmiljö. Ett nytt dieselaggregat säkrar driften även vid långvariga strömavbrott. Naturligtvis finns även 3 UPS-matningar, dubbla undercentraler samt 3-dubbel kyla, inklusive stadsvatten.

Hallen är larmad och övervakad dygnet runt. Tillträde och avlarmning sker med ”dongle” och kod. Besök loggas med datum och klockslag mot identifierbar ”dongle” kopplad till respektive bärare. Brandlarmet är kopplat direkt till brandkåren och via SMS och e-post till Stockholms Stadsnät.

Vi övervakar kontinuerligt temperatur, fukt, spänningsbortfall och/eller störningar, rök och vattenläckage med larm via SMS och e-post. Inpassering och hela hallytan kameraövervakas med inspelning.

Redundant kyla och grön el när sådan är tillgänglig är andra självklarheter i den här högpresterande hallen.

Kompetens och erfarenhet inom räckhåll — när du behöver den.

Stockholms Stadsnät är en erfaren aktör inom datorhallstjänster och internetleverans i Storstockholmsområdet. Gemensam nämnare för våra kunder är kravet på en säker infrastruktur med maximal tillgänglighet till applikationer och system. Vår affärsmodell är värdedriven och bygger på att du som kund alltid ska vara mycket nöjd med vår leverans.

Kontakta oss gärna för mer information eller visning av hallarna!

Använd intresseanmälan nedan eller ring! Telefon 08-505 333 00, så berättar vi mer!

Intresseanmälan företag

Fyll i dina uppgifter så kontaktar våra säljare dig inom kort.