Colocation

Placera företagets IT-resurser i vår trygga datorhall!

Vi förvaltar och säkrar driftsmiljön för servrar och annan kritisk hårdvara och ser till att ni alltid får bästa prestanda med högsta driftsäkerhet, hög säkerhetsnivå och möjlighet till teknisk support – till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Flera anledningar att överväga Colocation som ett alternativ för ditt företag!

Att placera företagets IT-resurser i Stockholms Stadsnäts datorhall innebär att du och övriga medarbetare helt och fullt kan fokusera på att driva verksamheten och utveckla era affärer. Ni slipper ”fokustjuvar” som driftstörningar, överbelastning, avbrott och andra IT-problem.
Tänk avbrottsfri och säker drift 24/7.

Vi erbjuder en modern hallmiljö i Kista, med miljövänlig ström och kyla, oavbruten strömförsörjning via UPS och diesel samt ett säkerhetssystem i absolut toppklass. Er utrustning placeras i en högpresterande infrastruktur med nya, säkra och låsta kabinett, ytor upp till flera kvadratmeter och skalbara kommunikationslösningar med 0,1 till 10 Gbit/s uppkoppling mot internet.
Helt enkelt Colocation när den är som allra bäst – till en mycket rimlig peng.

 Prislista:

  • Insteg 10U inkl internet 100 Mbps, 1 publik IPv4-adress. Från 1 300 kr/mån
  • Halvrack 20U inkl internet 100 Mbps, 1 publik IPv4-adress: Från 3 500 kr/mån
  • Helrack 40U inkl internet 100 Mbps, 1 publik IPv4-adress: Från 6 250 kr/mån

 

En flytt av IT-miljön till Stockholms Stadsnäts datorhall går snabbt och smidigt

Ni kan hyra eget låsbart skåp (minimum 10U/kvartsrack) och har också möjlighet att förfoga över en separat inburad golvyta. Ni kan avtala om access 24/7 och/eller tillgång till driftstekniker under ordinarie arbetstid.

I hallen finns allt som en IT-ansvarig kan önska för att sova lugnt om natten; Reservkraft, 3-dubbel UPS, 3-dubbla kylsystem, övervakning, separerade skalskydd, direktaccess till internetanslutning i hall för snabb problemfri driftsättning i hall, säkerhetsklassning.

Hallen är larmad och övervakad dygnet runt. Tillträde och avlarmning sker med ”dongle” och kod. Besök loggas med datum och klockslag mot identifierbar ”dongle” kopplad till respektive bärare. Brandlarmet är kopplat direkt till brandkåren och via SMS och e-post till Stockholms Stadsnät.

Vi övervakar kontinuerligt temperatur, fukt, spänningsbortfall och/eller störningar, rök och vattenläckage med larm via SMS och e-post. Inpassering och hela hallytan kameraövervakas med inspelning.

Internetuppkoppling till er egen servermiljö – via fiber!

Vi levererar en äkta fiberlänk. Inga onödiga mellanhänder, snabb leverans, professionell service och ett mycket konkurrenskraftigt pris. Du kommer snabbt notera både högre hastighet och minskade kostnader.

En anslutning med vår länk innebär

  • snabb, driftsäker Internetanslutning via fiber
  • tillgång till kvalificerad teknisk support med generösa öppettider
  • kort leveranstid och låga priser
  • pålitlig driftsäkerhet 24/7
  • punkt-till-punkt-förbindelser (VLAN, svartfiber) eller colocation med fiberanslutning mellan datorhall och företaget.
  • alltid inklusive support. Alltid konkurrenskraftigt pris.

Vi samarbetar med STOKAB och Skanova som utför de flesta grävarbeten i Storstockholm. Våra kunder väljer vanligen 100/100 Mbit Internetanslutning på UTP Ethernet, men vi levererar förstås också 1000/1000 Mbps och anslutningar över 1 Gbps.

Vi säljer även våglängder och svartfiber till företag och andra ISP. Om du till exempel behöver ett 100/100 QinQ VLAN mellan två, alternativt flera, adresser i Stockholm ordnar vi det. 1000/1000 är heller inget problem.

Kompetens och erfarenhet inom räckhåll — när du behöver den

Stockholms Stadsnät är en erfaren aktör inom datorhallstjänster och internetleverans i Storstockholm. Våra kunder har höga krav på en säker infrastruktur med maximal tillgänglighet till applikationer och system och vår strävan är att alltid leva upp till dessa.

Kontakta oss gärna för mer information eller visning av hallarna!

Använd intresseanmälan nedan eller ring! Telefon 08-505 333 00, så berättar vi mer!

Intresseanmälan Colocation

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.