Byt till fiber

 

Bygg ett äkta fibernät för framtidens digitala tjänster!

Ett äkta fibernät, byggt helt utan begränsningar, är en säker investering som ökar attraktionsvärdet på både lägenheter och lokaler.

Fiber har ingen kapacitetsbegränsning i själva kabeln. Det enda som kan behöva bytas ut i framtiden är tjänstedelare och centralswitchar (jfr med ett UTP-nät, där hela infrastrukturen måste uppgraderas när kapacitetstaket är nått).

Med ett fibernät öppnas också möjligheter till andra samhällsnyttiga funktioner som exempelvis det fiberbaserade konceptet ”Smart City Stockholm”.

”Smart City” är mötesplatsen för utvecklingen av framtidens smarta städer med människan i centrum för den smarta och hållbara staden. Bostadsbyggande, smarta fastigheter, digital transformation, välfärdstjänster och transportlösningar är några av de faktorer som ställer krav på Stockholms infrastruktur och driver på digitaliseringen och utvecklingen mot en mer effektiv och hållbar stad.

Stockholms Stadsnät har ett stamnät med absolut senaste fiberteknik och kraftiga, över 150 Gbit, länkar. Ni får ett snabbt, driftsäkert och stabilt bredband via äkta fiberlänk och höghastighets LAN (fastighetsnät). Alla i föreningen får därmed bästa förutsättningar för streaming, spel, automatisering, tv, telefoni och alla tänkbara framtida digitala tjänster. Driften är säkrad med UPS-kraft vid elavbrott hos Stokab och backup-dieslar vid egna serverrum. OM ett driftstopp skulle inträffa har ni Stockholms snabbaste SLA.

Installationen av fastighetsnätet utförs i tre steg:

  • Steg 1. Fiberkabeln dras upp från källaren fram till respektive bostad/lokal.
  • Steg 2. En liten SC-kontakt monteras vid ingångshålet i hushållet/lokalen.
  • Steg 3. Kabel dras från SC-kontakten till tjänstedelaren, som ni antingen har sedan tidigare eller köper från oss.

Hur ser installationen i lägenheten ut?

Vi drar en fiberkabel fram till tjänstedelaren. För att det ska se snyggt ut så lägger vi kabeln i en vit plastkanal som har dimensionen 10 X 20 mm. Kanalen är bredare än själva fiberkabeln för att ha utrymme att böjas.

Placering av tjänstedelare/fiberkonverter

Tjänstedelaren bör placeras i vardagsrum eller motsvarande, max 15 meter in i bostaden/lokalen från SC-kontakten, och intill ett befintligt eluttag. Vi avlämnar inte i hallen, då den trådlösa signalen då blir alltför svag. Alla hushåll får utförlig information om var tjänstedelaren ska placeras för att fungera optimalt. Vi rekommenderar också att placera tjänstedelaren nära tv-apparaten för att underlätta om en tv-box ska anslutas mellan tjänstedelare och tv.

Stockholms Stadsnät är Stockholmarnas bredbandsleverantör!

Sedan 2007 har vi installerat fibernät och levererat bredband till stora och små bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter och företag i Stockholm med omnejd. Alltid i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi kan varje kvarter, känner varje gata och har hittills löst alla utmaningar vi ställts inför.

Kontakta oss för mer information och offert!

Alla vinner på att uppgradera fastighetsnätet till senaste fiberteknik;
ni som äger fastigheten, föreningen och förstås hushållen.
Ring oss 08-5012 20 00
Maila info@stosn.se
Eller fyll i kontaktfomuläret så hör vi av oss!

Intresseanmälan - Byt till fiber!

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.