Stockholms Stadsnät har blivit Bredband2

I februari 2024 förvärvades Stockholms Stadsnät av Bredband2, Sveriges tredje största leverantör av bredband via fiber. Som kund behöver du inte göra något, och du kommer inte att märka av någon förändring i din internettjänst.

Under april och maj sker sammanslagningen för fullt och du som kund kommer att få information från Bredband2 om vad som gäller kring kontaktvägar, support, service och betalningsfrågor framöver.

Läs mer om förvärvet och hur det påverkar dig här.

Stockholms Stadsnät har blivit Bredband2

I februari 2024 förvärvades Stockholms Stadsnät av Bredband2, Sveriges tredje största leverantör av bredband via fiber. Som kund behöver du inte göra något, och du kommer inte att märka av någon förändring i din internettjänst.

Under april och maj sker sammanslagningen för fullt och du som kund kommer att få information från Bredband2 om vad som gäller kring kontaktvägar, support, service och betalningsfrågor framöver.

Läs mer om förvärvet och hur det påverkar dig här.

Start 9 Om oss 9 Om Stockholms Stadsnät

Vi är och förblir Stockholmarnas bredbandsleverantör

Stockholms Stadsnät är stockholmarnas bredbandsleverantör. Ända sedan 2007 har vi installerat fibernät och levererat bredband åt bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter, samfälligheter och företag i Stockholms län. Vi var bland de allra första att leverera fiberbaserat bredband till innerstadens bostadsrättsföreningar. Succesivt har vi genom åren byggt ut nätet och idag finns vi i hela Stockholms län.

Vår affärsidé är att endast vända oss till kunder inom Storstockholm och att alltid leverera via fiber. Det betyder säkra bredbandslösningar med högsta kapacitet. Vi ska alltid finnas nära kunderna och erbjuda snabb och personlig service.

Stockholms Stadsnät har idag sannolikt branschens bästa kundtjänst. Inga knappval i telefonen, minimal väntetid (oftast under två minuter) och kunniga, supertrevliga supporttekniker som också kan hjälpa till i hemmet.

Bredband utan begränsningar

Stockholms Stadsnät har byggt sitt stamnät på den senaste fibertekniken med en överföringshastighet på över 150 Gbit länk. Vi levererar bredband via äkta fiberlänk och höghastighets LAN (fastighetsnät). Driftsäkert, snabbt och helt utan flaskhalsar eller andra begränsningar i nätet. Driften är säkrad med UPS-kraft vid elavbrott hos Stokab och backup-dieslar vid egna serverrum. OM ett driftstopp skulle inträffa hos våra kunder så har vi Stockholms snabbaste SLA.

Utan mellanhänder och med unik branschkännedom ser vi till att hålla priserna nere och alltid befinna oss i framkant av den tekniska utvecklingen.

Från en handfull till 40.000

För femton år sedan när vi påbörjade resan med Stockholms Stadsnät var det bara en handfull bostadsrättföreningar som hade insett att framtidens bredband stavades fiber. Idag har siffran vuxit till 40 000 hushåll i mer än 800 bostadsrättsföreningar och samfälligheter (de första kunderna finns fortfarande kvar), samt tusentals företag i Stockholm med omnejd. Det innebär att hundratusentals stockholmare dagligen surfar, streamar, spelar och arbetar i vårt snabba nät.

Några av de saker som våra kunder uppskattar mest

Kundtjänst förstås! Branschens mest generösa öppettider, snabbt svar utan knappval, supertrevliga och kunniga supporttekniker som också utför teknisk hjälp hemma hos kunderna. Högsta betyg i Svenskt Kvalitetsindex kundundersökning 2020!

Närheten, dvs vår lokala förankring, att vi finns där våra kunder finns – i hela Storstockholm. Det, och att vi är ett helsvenskt företag har visat sig vara något som allt fler värdesätter vid val av leverantör.

Personlig service rankas också högt. Trygg kontakt med en kunnig projektledare under hela installationen och en dedikerad kontaktperson för styrelsen efter driftsättning.

Slutligen avtalen. Att vi faktiskt har marknadens enklaste, tydligaste avtalsvillkor med prestandagarantier och förtida-uppsägnings-klausuler.

Det finns förstås mycket annat som bidrar till den starka kundlojaliteten, exempelvis prestandan i nätet och konkurrenskraftiga priser, men att närheten och kundservicen väger tyngst vet vi säkert vid det här laget.

Vi jobbar förstås hållbart

Stöd till verksamheter

Stockholms Stadsnäts skall hjälpa de goda krafterna i samhället. Ett sätt som vi gör det på är att ge stöd till olika typer av hjälporganisationer.  I vissa fall stödjer vi även allmännyttiga föreningar och idrottsföreningar.

Vad kan min verksamhet få som stöd?

Stockholms Stadsnät kan leverera bredband till er lokal. Detta kan antingen ske helt utan kostnad eller till ett subventionerat pris. Det som avgör är de utgifter vi har för att driftsätta och hålla igång bredbandet, samt mottagarens verksamhet och situation. I vissa undantagsfall kan stödet bestå av andra lösningar.

Krävs motprestation från min verksamhet?

Vi kräver ingen motprestation från ideella hjälporganisationer. Däremot kan vi behöva någon slags motprestation från allmännyttiga ideella föreningar och idrottsföreningar. Vad det är varierar från fall till fall.

Hur gör jag?

Skriv till oss redan idag! Vi tar endast emot förfrågningar via e-post info@stosn.se.

(Vi har inte möjlighet att stödja privatpersoner, slutna sällskap eller föreningar med verksamhet som inte kommer allmänheten till godo, eller religiösa och politiska rörelser).